Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، اظهار نظر و پاسخ به موضوعات و شبهات در یک جامعه نخبه‌محور معمولاً از سوی دانشگاه و بدنه دانشگاهی آن کشور صورت می‌گیرد. نشریات دانشجویی به‌عنوان تریبون و فرصتی برای بیان عقاید و آرای دانشجویان و بلندگویی برای بیان مسائل و مشکلات درون دانشگاهی و درسطحی وسیع‌تر و در جامعه مطرح هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار یک نشریه دانشگاهی در حقیقت زمینه مناسبی برای ابراز وجود یک دانشگاه است.

ممکن است اکنون دانشجویان نسل جدید به این فکر کنند که در عصر دیجیتال و شبکه‌های مجازی چرا باید سراغ نشریات دانشجویی(چاپ کاغذی) بروند؟ یا اینکه چه لزومی دارد با وجود امکانات و قابلیت‌های شبکه اجتماعی همچون اینستاگرام و تلگرام، محتوای تولیدی به سبک نشریه دانشجویی چاپی دربیاید؟ پاسخ این سوالات را شاید بتوان اینگونه ارائه داد که نشریه و رسانه مکتوب دانشجویی کماکان اثرگذاری بیشتری نسبت به نشریات الکترونیکی و فضای مجازی دارد.

اثرگذاری در محیط محدود یکی از مزیت‌های رسانه مکتوب به‌شمار می‌رود، باید به این نکته توجه کرد که اینستاگرام محیطی گسترده و تلگرام فضایی محدود را تحت پوشش قرار می‌دهد ولی نشریه مکتوب به مراتب محدودتر از تلگرام نیز هست. نشریات مکتوب در داخل خود دانشگاه عمل می‌کند و این موضوع دقیقاً نقطه اثر محتوای تولید شده در این قالب را بالا می‌برد. مقوله «نوشتن» نیز از دیگر مزیت‌های نشریات دانشجویی است، نشریه دانشجویی دست به قلم شدن را به دانشجویان می‌آموزد و این دقیقاً همان درسی که فضای مجازی، تلگرام و اینستاگرام به دانشجویان یاد نمی‌دهد.

نشریات دانشجویی این فرصت را در اختیار فعالان دانشجویی قرار می‌دهد تا نوشتن و قلم به‌دست شدن را یاد بگیرند. «عمق مطلب» یکی دیگر از مزیت‌های نشریات دانشجویی است، دانشجویی که مطلبی را در نشریه ارائه می‌دهد ممکن است تا سال‌ها در ذهن‌های مخاطبان بماند و تاثیرگذار باشد. ولی در فضای مجازی ممکن است روزانه صدها داده و پیام از طرف مخاطب مشاهده شود و در انتهای آن روز بیش از سه یا چهار مطلب به یاد مخاطب خطور نکند و این نشان‌دهنده عمق پایین فضای مجازی و عمق بالای نشریات مکتوب است.

به‌عنوان مثال با رشد شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی در بین دانشگاهیان امروزه افرادی هستند که روزانه یک مطلب یا حتی بیشتر در صفحه شخصی خود منتشر می‌کنند ولی در نگارش یک یادداشت برای مطبوعات و جراید ناموفق هستند و نمی‌توانند مطلوب عمل کنند. آموختن فن  «نوشتن» دانشجویان را آماده قلم زدن می‌کند. باید اذعان کرد نظام آموزش عالی توجه آنچنانی به قلم زدن دانشجویان نمی‌کند و این فقط نشریات دانشجویی است که می‌تواند بستری برای تقویت قوه تحلیل و قلم زدن دانشجویان باشد.

از لحاظ فعالیت دانشجویی و زیست دانشجویی نیز می‌توان فعالیت دانشجویان در نشریات را یک نوع فعالیت فراتشکلی محسوب کرد، کاری گروهی که بیشتر دانشجویان فعال به نوعی با آن در ارتباط هستند. از این‌رو فعالیت نشریات باید به‌گونه‌ای تسهیل شود که به عنوان ابزار تعالی فرهنگی در دانشگاه عمل کند. رهبری معظم انقلاب نیز در دیدارهای مختلف خویش با دانشجویان همواره به ضرورت رشد و توسعه نشریات دانشجویی و افزایش قدرت تحلیل دانشجویان از این طریق تأکید داشته‌اند.

جشنواره‌های نشریات دانشجویی فرصت مناسبی برای ارزیابی نشریات و ارتقا و توانمندسازی دانشجویان در سطح بالای تولید نشریات است. سال‌هاست این جشنواره‌ها در سطح دانشگاه‌های وزرات علوم و دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود. معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز با ایجاد بازنگری در ساختار نظارتی و اجرایی نشریات دانشجویی، جشنواره سراسری «قلم» را کلید زده است.

جشنواره قلم با هدف توسعه کمی و کیفی نشریات دانشجویی، کادرسازی و کشف استعدادهای برتر دانشجویان فعال در حوزه نشریات، ارائه الگوهای موفق نشریات در سراسر کشور، ایجاد بستر گفت‌وگو و تعامل بین فعالان نشریات دانشجویی و رسانه‌های حرفه‌ای، آشنایی بیشتر فعالان نشریات دانشجویی با فضای حرفه‌ای نشریات، نمایش ظرفیت‌های واحدهای دانشگاهی و تقدیر از برگزیدگان و جریان سازی پیرامون مسائل مهم کشور که مورد غفلت نشریات قرار گرفته پیش‌بینی شده است.

این جشنواره در سطح نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و در سه بخش کلی آثار برتر، نشریات برتر و بخش ویژه برگزار می‌شود. «تیتر»، «خبر»، «مصاحبه»، «گزارش»، «سرمقاله»، «طرح»، «کاریکاتور»، «طنز»، «طرح روی جلد»، «گرافیک و صفحه آرایی» و «مقالات» از جمله موضوعات آثار برتر شمرده می‌شود. همچنین نشریات برتر نیز از بین نشریات صنفی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و گردشگری، دینی و قرآنی، ادبی، طنز و کاریکاتور، علمی و عمومی و نشریات تخصصی انتخاب خواهند شد.

گفتنی است هفت محور تبیین شده در بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان موضوعات بخش ویژه جشنواره تعیین شده و برترین‌های این حوزه به صورت جداگانه ارزیابی و معرفی خواهند شد. معیارهای ارزیابی و نمره‌دهی نشریات براساس جداول آیین‌نامه جشنواره نشریات دانشجویی صورت می‌گیرد. نشریات و آثار برتر نیز از جوایز نقدی این دوره بهره‌مند خواهند شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1082363 برچسب‌ها نشریات دانشجویی جشنواره قلم بیانیه گام دوم انقلاب

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی نشریات دانشجویی جشنواره قلم بیانیه گام دوم انقلاب نشریات دانشجویی فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۷۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید

تحولات اخیر نورا را شگفت‌زده کرده است. سال‌ها پس از آنکه نیروهای اشغالگر اسرائیل، خانواده‌اش را مجبور به ترک غزه و نقل مکان به کالیفرنیا کرد، نظامیان اسرائیلی شروع به بمباران وطن پدر و مادرش کرد. تعداد زیادی از بستگانش در حملات اخیر اسرائیل به نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند. در روزهایی که تمام دنیا نظاره‌گر این اتفاقات بودند، دانشجویان آمریکایی اعتراضاتی را شروع کردند که حالا هر روز دامنه‌اش گسترده‌تر می‌شود. در زمان شعله‌ور شدن این اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا، نورا برای ملاقات یکی از دوستانش به مکزیک رفته بود.

به گزارش ایسنا به نقل از ال پائیس، دانشجویان دانشگاه «استقلال ملی مکزیک» نیز به صف معترضان به جنگ در غزه پیوسته‌اند. دانشجویان این موسسه آموزشی مطرح در آمریکای لاتین، همچون هم‌سالان خود در ایالات متحده با برگزاری تجمع اعتراضی، خواستار توقف نسل‌کشی در غزه شدند. معترضان از دو روز پیش با برپا کردن بیش از ۴۰ چادر خواستار پایان دادن به روابط دیپلماتیک مکزیک و اسرائیل شده‌اند.

نورا جزو اولین کسانی بود که در این تجمع حاضر شد. او با راهنمایی دوستش متوجه شد که این دانشگاه نماد جنبش مستقل دانشجویی در آمریکای لاتین به حساب می‌آید. دوست نورا در این مورد می‌گوید: سابقه این دانشگاه موجب شده تا بسیار مورد احترام مردم مکزیک باشد. از نظر تاریخی، آنها توانسته‌اند فضای سیاسی را تغییر دهند و به همین دلیل کاملا من به اقدامات دانشگاه بسیار امیدوار هستم.

با اینکه چند روز بیشتر از شکل‌گیری این تجمع نگذشته است، اما بسیار هدفمند عمل می‌کنند. کار و وظایف بین افراد تقسیم شده است: یکی برای مدیریت امنیت، یکی برای تدارکات، دیگری برای اطلاع رسانی و ارتباط با رسانه‌ها و گروهی نیز برای ارائه کمک های اولیه و حمایت روانی. خواسته‌های اولیه آنها هم بسیار مشخص و واضح است: توقف نسل کشی و پایان دادن به اشغالگری در فلسطین، پایان دادن به روابط بین دانشگاه و اسرائیل، پایان دادن به روابط دیپلماتیک بین مکزیک و اسرائیل، پایان دادن به سرکوب جهانی جنبش دانشجویی طرفدار فلسطین و آزادی معترضانی که در زندان هستند.

کریمه رجما، فارغ‌التحصیل رشته فلسفه این دانشگاه در مورد این حرکت اعتراضی می‌گوید: دانشجویان مکزیکی قرار نیست به دولت نتانیاهو پایان دهند؛ در واقع قرار است ما با حضور خود بگوییم که کنار فلسطین ایستاده‌ایم و خواستار توقف این نسل‌کشی گسترده هستیم.

هنوز مشخص نیست که این تجمع اعتراضی تا کی ادامه خواهد داشت. بعید نیست که پلیس مکزیک همچون نیروهای پلیس در آمریکا، معترضان را در اینجا سرکوب کنند. با این حال، هدف آنها کاملا مشخص است: شنیده شدن صدای آنها و گسترش جنبش اعتراضی.

رناتا آگیلار، دانشجوی ۲۲ ساله رشته تاریخ این دانشگاه در این رابطه می‌گوید: دانشگاه «استقلال ملی مکزیک» از نظر سیاسی، چه در داخل و چه در خارج از کشور، اهمیت زیادی دارد. ما امیدواریم که دیگر دانشگاه‌های مکزیک هم از این حرکت الهام بگیرند. این حرکت نباید پس از هفت ماه نسل‌کشی اسرائیل در فلسطین آغاز می‌شد. فقط امیدوارم که دوام بیاورد و تعداد بیشتری از مردم را به سمت خودش جلب کند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • استقبال دانشجویان و جای خالی مسئولین در اولین روز جشنواره «تیتر ۱۳» + فیلم
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • آغاز به کار جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی تیتر ۱۳
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد
  • اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • جشنواره تیتر ۱۳؛ نقطه عطفی در رونق نشریات دانشجویی